Hur väljer man då en bra lärare i Reiki? Enligt mig själv ska en lärare uppfylla vissa kriterier. Jag själv har lärt mig en mer japansk Reiki. Varför föredrar jag då japansk Reiki. Sverige är en ung inom området andlighet jämfört mot Indien, Japan och Kina m.m. De har tusenårig erfarenhet och vet var man kan gå fel inom andlighet. Ja, man kan hamna på villovägar inom andlighet. Jag anser att deras erfarenhet är ovärderlig, vilket är något som jag lärt mig över tid. I rötterna finns alltid det kärnfulla, det som är väsentligast och den snabbaste vägen till andlig rikedom.
-
Ta reda på vad din Reikilärare har för bakgrund. I dagsläget finns det många olika sorters Reiki. Så många att ursprunget är mer eller mindre bortraderat. Det är en självklarhet för mig att ursprunget är alltid japansk och grundaren är och förblir Mikao Usui.
-
Har din lärare förståelse för japansk kultur, historia och det ursprungliga Reiki-systemet.
-
Förståelse vad Ki är och hur man använder sig av den.
-
Vad har din lärare gjort för andliga framsteg i livet. Har läraren jobbat med sitt "ego". Använder läraren sig av Reiki på regelbunden basis.
-
Har din lärare respekt för tidigare och nuvarande studenter. Kolla noga av att inga fördömande görs om andra.
-
Att läraren praktiserar Reiki utan att behöva manipulera energin, bygga egna tekniker och framförallt sätter sig på en pidestal. En lärare förmedlar sin kunskap om något som är så mycket större än dem själva.
-
Följer god etik.
-
Har förmågan att inspirera dig och möta dig där du är i din kunskap.
-
Har läraren tid att ge dig personlig vägledning om det behövs.
Om man ska börja och ge Reikibehandlingar till andra kan det komma på tal/tankar om att införskaffa en massagebänk. Är det enbart Reiki du ska använda massagebänken till kan det vara bra att veta att det finns bänkar som är anpassade till Reikibehandlingar. Det vill säga då är de byggda så att man kan sitta på kortsidorna också. De är också lite mer stoppade med mjukgörande material. Vid krävande kroppsbehandlingar som massage är det bra med ett mer hårt underlag.
Först och främst dock ska du fundera vad du ska använda massagebänken till för behandlingar. Till exempel kommer man kanske använda den till massage och Reiki. Det går att använda samma massagebänk.
Det finns många bra nya billiga massagebänkar man kan köpa på nätet. De har då en träram, vilket inte är helt fel. De brukar oftast vara lättare att bära än en med stål-underrede. Tarsus är en populär bänk som jag själv har (den är oftast ämnad för massage). Den går att använda både för Reiki och massage. Den är dock lite obekväm på kortsidorna och har ett stål-underrede.
Det finns också en andrahandsmarknad för massagebänkar på försäljningssidor som Blocket, Tradera o.s.v. där man kan köpa en begagnad massagebänk. Mitt råd är att börja med en billigare massagebänk och utöka med en bättre om man t.ex. vill börja och hålla kurser i Reiki.
Hur som haver nöden har ingen lag och man ta det man har som till exempel madrass, futon, soffa, bord när man övar Reiki.
Det som kan vara bra att ha till massagebänken är:
-
En yogamatta under lakanet om man inte har en mjuk massagebänk.
-
Ett lakan närmast bänken.
-
En kudde under huvudet.
-
Kudde/lång yoga-kudde (bolster) under knäna
-
Det kan vara skönt med kudde/rullad filt/yogakudde (bolster) under fötterna också. Speciellt när man ligger på magen kan det vara skönt. För vissa kan det vara skönt att ha något mjukare under höfterna också när de ligger på mage.
-
En filt över klient.
-
Det kan också kännas bra och hygieniskt för klient med tunn sjal över ansiktet när man berör den ansiktet med den handpositionen.
-
Utöver det kan det vara trevligt med avslappnande musik, ett tänt ljus och en karaff med ett glas vatten som klient kan dricka efter session.
-
En bra stol är inte helt fel om man jobbar professionellt med att ge Reiki.
Lycka till och allt gott till dig!