top of page

Monkey mind

Precis som en apa kan svinga från träd till träd kan också våra tankar hoppa från det ena till det andra. Termen ”Monkey mind” går att härleda från buddhismen och är en term som beskriver rastlöshet, förvirrad eller kaotiska tankar som glider iväg till en inbillad tankekonstruktion.

Var inte orolig om du känner igen dig. Du behöver bara bli boss över ditt ”Monkey mind” och komma till ett ställe där du får flöde och fokusering. Få tystnad på ditt inre tjatter.

Buddha sa att ”Monkey mind” eller ”Kapicitta” är som att ha ett träd med många grenar. Våra tankar är som apor som svingar från gren till gren alltid jagandes efter varandra och dessutom slåss över saker och ting. Ibland är våra tankar rädda, oroliga eller rent av arga. Vårt Monkey mind kan kopplas på när man minst anar det.

Kuren för att hålla ”Monkey mind” borta är att vara mer i nuet, lugna ner sinnet ( kanske genom att vara i naturen, skriva ner dina tankar och börja att strukturera). Börja prioritera vad som är viktigast att göra. Kanske börja att meditera för att stilla sinnet och erhålla inre frid.

Unfuckwithable

Jag har sett uttrycket mem jag har nog inte helt och fullt förstått vad det betyder. När jag började och djupdyka insåg jag att det här är ju riktigt bra. Kraft och power inom dig själv.

Det är när du är sann och genuin trots att andra inte helt och fullt accepterar dig. Det vill säga det är när du är dig själv utan ursäkt. 

Du inser ditt värde och att du är viktig. Inget högmod utan bara en sann inblick av vem du är. den självkänsla du har är det som är "Unfuckwithable". Du inser att du är unik och har en alldeles egen själssignatur.

Din fokusering är endast på vad du kan kontrollera. Det vill säga dig själv och att du släpper det du inte kan kontrollera. Du söker inte längre godkännande av andra och förväntar saker gjorda av andra. Du klagar inte och fördömer andra utan lever och visar kärlek och respekt på ett hälsosamt sätt. 

Du visar mod när det behövs och går utanför din komfortzon. Du gör din röst hörd där ingen vågar tala. Du är ingen "följa John". En sorts integritet. 

Du behöver inga godkännanden utan har tillräcklig självkänsla att stå på egna ben. Du står helt ensam i total öppenhet, sårbar och ändå ödmjuk. Ett kraftpaket som utstrålar livskraft.

Du praktiserar förlåtelse för din egen del. För förlåtelse tar bort de "förgiftande tankarna" för din kropp, själ och ande. Förlåtelse som sätter dig fri att skapa något nytt och bättre.

Du blir stark i dig själv, trygg och "Unfuckwithable". Du är tillfreds med dig själv och inget drama berör dig. När du är "Unfuckwithable" är du ett spiritual badass. Ett kraftpaket.

bottom of page