top of page

Monkey mind

Precis som en apa kan svinga från träd till träd kan också våra tankar hoppa från det ena till det andra. Termen ”Monkey mind” går att härleda från buddhismen och är en term som beskriver rastlöshet, förvirrad eller kaotiska tankar som glider iväg till en inbillad tankekonstruktion.

Var inte orolig om du känner igen dig. Du behöver bara bli boss över ditt ”Monkey mind” och komma till ett ställe där du får flöde och fokusering. Få tystnad på ditt inre tjatter.

Buddha sa att ”Monkey mind” eller ”Kapicitta” är som att ha ett träd med många grenar. Våra tankar är som apor som svingar från gren till gren alltid jagandes efter varandra och dessutom slåss över saker och ting. Ibland är våra tankar rädda, oroliga eller rent av arga. Vårt Monkey mind kan kopplas på när man minst anar det.

Kuren för att hålla ”Monkey mind” borta är att vara mer i nuet, lugna ner sinnet ( kanske genom att vara i naturen, skriva ner dina tankar och börja att strukturera). Börja prioritera vad som är viktigast att göra. Kanske börja att meditera för att stilla sinnet och erhålla inre frid.

bottom of page