top of page

Bättre huskurer än inget alls.

Precis före ledighet blev jag sjuk. Jag vet inte om det var förkylning, influensa eller Covid 19. Det gick jättesnabbt från en dag var jag frisk till fullt sjuk. Till en början hade jag hög feber, ont i halsen, ont i kropp, ont i huvudet och snuvig. När man väl är sjuk är det som det är. Det är bara att göra det bästa av det hela. Så man tar till de möjliga huskurer som går att ta till.


Förutom Alvedon med paracetamol började jag att ta extra C-vitamin. Vitamin C bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress. Det finns rapporter där man har gjort slutsatsen att C-vitamin förkortar sjukdomstiden när man har Covid 19. Dock är det inte omfattande studier som är gjorda och det är inga definitiva resultat. Det är också en gammal huskur man tog till vid förkylningar förr i tiden.


I Sverige har det på senare år blivit känt att de flesta har D-vitaminbrist. D-vitamin bildas spontant vid solljus. De mörka vintermånaderna ser till att vi får för lite solljus. D-vitamin hjälper till i celldelningsprocessen och stärker immunförsvaret. Det har också kommit småskaliga studier som säger att de hjälper till vid Covid 19. D-vitamin är dock fettlösligt så det är bra att äta fett tillsammans med dem (jag brukar ta Omega 3). Jag äter alltid extra D-vitamin förutom sommarmånaderna.


Det finns ett ämne som heter glutamin som skapar glutation i kroppen. Glutation är kroppens mest kraftfulla antioxidant. Glutation är kroppens i särklass bästa antioxidant. Den skyddar mot inflammation, gifter och sjukdomalstrande organismer. Det har också kommit ut en småskalig studie som visade att fullt sjuka i Covid 19 svarade mycket bra på ämnet. Eftersom min man och dotter tränar styrketräning fanns det redan hemma hos mig. Jag tog två skopor av det också dagligen.


Timjante är också hälsosamt vid respiratoriska problem. Själv gjorde jag te på en kryddburk med timjan, citron och honung och drack det tre gånger/dag. Timjan har ett ämne som heter tymol som är bra och välgörande för bronkiter och lungor. Jag vet ju att de brukar ge det travhästar som har respiratoriska problem.


Utöver det här fick tre stycken Reiki-boosters Reiju dagligen av min syster Ingegerd ( mycket allomfattande livskraftenergi). Jag hade feber två dagar, konstig i kroppen två dagar och kvar har lite rethosta kvar (men känner mig frisk, trots det). Så min slutsats är att det är bra att ta till huskurer än inget alls. Jag vet ju inte förstås om det var en mild förkylning som jag hade men det är "bättre att ta det trygga än det oförsäkra". Jag är 50 år så jag är inte pur-ung längre men jag vill ändå tro att det finns mycket krut kvar i mig.182 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comments


bottom of page