top of page

Bara för idag ska jag inte vara arg

Det låter kanske inte lätt att bara för idag ska jag inte vara arg på saker och ting. Det kanske inte är lätt för att det kräver att du har kontroll över hur du reagerar på saker och ting. Det krävs en skärpa, mognad och erfarenhet att inse att det är energimässigt lättare att välja den fredliga vägen. Att i slutändan vinner du så mycket mer på att inte vara arg. Det krävs att du aktivt väljer bort ilska. För ilska är ett val ungefär som att lycka är ett val. Det vill säga att du väljer att se det positiva i tillvaron, känner tacksamhet över det du har och därigenom väljer lyckan i tillvaron.


Vad menar jag då med att vara arg är ett val? Ilska orsakar ett energimässigt energiläckage som man inte vinner på. Du kanske kan vinna ett argument och kanske till och med vinner någon annan fördel, men likväl kostar det av din energi att bli arg. När du blir arg läker du energi som ett såll och blir dränerad och utmattad. Rent energimässigt är det nedbrytande för din livskraft om du inte kan tillföra ny livskraft som du har gått förlorad på ett annat sätt. Man skulle nästan kunna säga att det är energi-ekvation och att vara arg gör att det går på minus. Det är skälet varför Mikao Usui skapade Reiki-principerna för att försätta oss i utveckling som försätter din kropp och skäl i ett välmående och därigenom åstadkommer vitalitet och hälsa. För de som följer Reiki-principerna undviker ett energiläckage och istället skapar ett genomflöde av Reiki genom kroppen.


Ilska är alltid en förlust. I grund och botten blir man arg för att man har kanske blivit missförstådd, lurad, inte hörd eller någon annan bakomliggande orsak. Att vara arg är oftast någon annan bakomliggande orsak som ligger bakom i bakgrunden. Det vill säga det är oftast någon annan känsla som ligger bakom. Kanske är det bättre att ge uttryck för den känsla som man verkligen känner och ge uttryck för det. Det vill säga att vara sann och gå på djupet vad det är man verkligen känner och givetvis är det viktigt att sätta gränser för vad som är tillåtet. Dock behöver man inte bli arg utan kan vara saklig när man framför vad man egentligen känner.


Det finns en styrka i att vara större och välja bort att vara arg och att se på människor med respekt. Bara för idag ska jag inte vara arg för i slutändan skadar det bara mig själv och men även också andra. Det kanske inte lyckas alla gånger. När jag tränar styrketräning brukar jag tänka på allt jag är arg eller tycker är fel och så går jag på tung vikt och pang så klarar den hur lätt som helst. Blodet pumpar och jag brukar få myrstick i hela kroppen. Till slut orkar jag inte längre tänka på att jag är arg och det är som att känslorna har lämnat min kropp och jag kan inte längre komma ihåg vad som gjorde mig arg. Det gäller bara att hitta vad som fungerar för dig!

118 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page