top of page

Bara för idag ska jag undvika att oroa mig

Det är kloka ord som finns med i Reikiprinciperna. Reikiprinciperna finns till för att du inte ska få ett energiläckage, bli dränerad och du lever i din kraft. De ger en inre visdom och förhållningssätt att hantera livet. Bara för idag handlar om att vara i nuet och inte bygga upp en oro för det som komma skall. Tids nog kommer du att möta det du oroar dig för i framtiden ändå. Det vill säga att du får möta din oro två gånger istället för att lösa problemet när det väl dyker upp istället för att du oroar dig i förväg.


Det är en skön livsfilosofi som ger ett ökat välmående. Däremot måste jag erkänna att jag är orolig för mina barn ibland. Mycket paradoxalt för jag vet ju att oro ger energiförluster och är inte välgörande långsiktigt. Det man älskar innerligt kan skapa de känslorna för att man vill de så väl. Om du själv är förälder kan du kanske känna igen dig i det. Då gäller det att leva som man lär. Jag brukar då sätta mig ner och fråga mig själv "Kan jag lösa problemet idag?" Kan jag inte det måste jag släppa det som oroar mig tills jag kan förändra det som oroar mig.


Det krävs en tillit "att allt har ordnat sig till det bästa för alla inbördes som är inblandad i situationen". Observera att jag har skrivit det i dåtid och som det har redan skett. Där finns magin att vara i hjärtat, att det blir bra för alla och se det som det positiva har redan skett. Det är då det skapas en attraktionskraft som är osjälvisk och är bra för alla. Det vill säga attraktionskraften är inte på individnivå utan på ett vi-medvetande. Det blir bra för alla.


Vad menar jag då med att vi är alla en? Jo, jag menar att livskraften genomströmmar allt och det finns ett livskraftsfält omkring oss. Med hjälp av livskraftsfältet är vi alla sammanbundna det vill säga vi är alla sammankopplat en. Ett så pass känt begrepp att det var som slogan i Eurovisionfestivalen "We are all one". Så varför inte pröva idag att använda dig av att bara för idag ska jag undvika att oroa mig.
225 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comentários


bottom of page