top of page

Förändring

Förändringar är skrämmande men absolut nödvändig. Allt förändras precis hela tiden och inget förblir detsamma. Både skrämmande och lättande! Vad menar jag med det? Ja, det går inte att konservera tiden. Även fast tid är för oss ett svårbegripligt begrepp. Vi uppfattar tid men ändå tar energier inte slut utan bara omformas. Det vill säga att vi är eviga energivarelser som bara omformas. Det verkar rimligen rätt och överensstämmer med den fysikaliska principen Energiprincipen. "Energi kan inte skapas eller förstöras, utan endast omvandlas från en form till en annan".


Men ändå uppfattar vi tid. Vi åldras och varje dag blir en dag mindre att leva. Är tid en dimension som vi inte kan uppfatta till fullo korrekt?


Det enda vi kan göra är att omfamna nuet och den dag som har blivit oss given. För det är i nuet du kan hitta dig själv, gör ditt bästa och förvalta dagen på bästa sätt. "Fånga dagen" är inte en klyscha. Lev varje dag med intensitet och vänta inte med att göra saker senare. För rent krasst kanske det inte blir något senare. Säg orden som du vill säga och spara det inte till senare. Gör det lite roligare för dig själv och unna dig att vara med de du håller kär. För att nu är nu och imorgon är en annan dag.
120 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comments


bottom of page