top of page

Falukorv och Reiki

Vi har en grå-vit katt som kommer till oss där vi bor varje dag. Jag har döpt den lilla katten till Chili. Katten är väldigt skygg och vi får aldrig klappa katten. Om vi försöker då springer den iväg och gömmer sig. Det får mig och tro att det är en katt som inte har någon ägare eftersom den inte har något halsband och att den är väldigt skygg mot människor.


Jag brukar ge Chili falukorv varje dag och sakta men säkert kommer katten närmare och närmare oss. Den vågar mer och mer. Först är det några skivor falukorv och den slickar sig om munnen. Man kan riktigt se hur gott den tycker att det är. Efteråt lägger sig katten ner på avstånd och jag skickar på Reiki på distans till katten i ca 30 min. Den sluter ögonen och bara ligger tryggt och kurrar. Man kan se att den slappnar av och tycker om att få distansReiki. Jag tvingar mig inte på katten utan låter den få ligga på avstånd. Det handlar om att den ska få välja att komma oss nära.


Det är viktigt när man ger Reiki till djur att det är på djurens villkor att ta emot Reiki och närma sig. Varje dag när jag kommer hem från mitt arbete ligger katten och väntar på min bil en bit ifrån garage-uppfarten. Den känner förmodligen igen ljudet från min bil vid det här laget. Så fort den ser min bil springer den till baksidan och väntar tålmodigt på falukorv och Reiki. Det har blivit en procedur vi gör tillsammans.


Just nu är det bara jag som får klappa katten. Jag gör det försiktigt och stryker den bara en gång med handen och ger den fria vägar att gå iväg så att den inte ska känna sig trängd. Med tålamod, falukorv och Reiki har katten växt och jag är fullt övertygad om att med tid kommer vi komma den riktigt nära.


122 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comments


bottom of page