Har djur en själ

Det finns de som tror att djur har ingen själ. Djur har olika personligheter och de kan visa att de har känslor. Det får mig att tro att de har en själ. Eller rättare sagt det är självklart för mig att djur har en själ.


Min första kontakt med hästar var hos släktingar som ägde travhästar och jag var sju år. De hade en häst som hette Tom Boy och han var över 176 cm i mankhöjd. Han var för stor och fick problem med benen när han höll på med trav. Han hade ett stort hjärta av guld. Han älskade djur och även barn. Jag minns så väl hur vi fick rida på honom. Det var problem att ta sig upp på en så hög häst. Min syster Ingegerd och jag fick använda oss av en hemmagjord bock som vi klättrade upp på och få tag på stigbygeln och därefter kunna ta sig upp i sadeln. Mina fötter var strax nedanför sadeln och jag såg väldigt liten ut på honom. Jag kunde inte använda skänklarna när jag red men det var som han förstod vart jag ville ändå. Det var som vi hade ordlös kommunikation och ett förtroende mellan varandra. Han tyckte också mycket om när handikappade barn red på honom och han var mycket tålmodig. Det var nog där min övertygelse startade att djur har en själ.


Många år efter gick jag en Reiki-kurs som innehöll djurReiki där man fick lära sig var chakran sitter, göra chakrabalansering och göra en Reiki-behandling. Vi fick pröva att göra det på hästar. De blev lugn, blundade lite, frustade till lite ibland och blev mer tillfreds efteråt. Det var viktigt att det skulle vara på djurets villkor. Även fast jag inte gör djurReiki till hästar så mycket nu mer tycker jag väldigt mycket om att ge Reiki till hästar.


Alla djur har en själ inuti och ett medvetande. De har en personlighet och förtjänar det bästa i omsorg av oss människor.


#DjurReiki #Hästar #Reiki #Reikikurs23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Inre frid

Egots faser