top of page

Magiska talet Phi gyllene snittet som bygger vår verklighet


Det gyllene snittet Phi är en tillväxtkonstant 1.6180 som går att härleda till allt växande i vår natur och till och med människors tillväxt. Lite häftigt, är allt växande efter den konstanten. Gyllene snittet är irrationellt och fortsätter i all oändlighet. Det är en skapande logaritmisk spiral som ökar vid varje fjärdedels varv (en rörelse som är vid ständig förändring).


Phi är en gyllene tillväxtkonstant 1,6180 i som finns allt växande i vårt universum.


Många av de stora tänkarna och matematikerna har använt sig av denna gyllene nyckel som till exempel Pythagoras, Leonardo da Vinci, Tesla och Einstein. Visste de något mer än vad vi förstår idag?


Gyllene snittet har förmodligen känts till ca 5000 år tillbaka.


Spiraler har hittats vid många utgrävningar i många delar av världen helt oberoende av varandra. Spiralen är för många källan till energin enligt naturfolken. Det går att hitta gyllene spiralen på många nivåer som till exempel spiralgalaxer, orkaner, tromber, vattnet i utmynningen av ditt badkar, till och med ditt DNA och sniglar är några exempel på hur det förekommer och synliggörs i vårt universum. Det följer naturens naturliga rytm och är enligt vissa ett fraktalt mönster.


Mona Lisas ansikte följer symmetrin enligt gyllene snittet.


Gyllene snittet ger perfekt harmoni och anses intutivt vara ett skönhetsideal. Skönhet är en manifestation av hemliga naturlagar, vilket är något som konstnärer har tagit fasta på.


I stillheten och lugnet finns allt.


Det brukar sägas att i stormens öga är det helt stilla och lugnt. Det är kanske där allt skapas. Enligt vediska litteraturen skapas allt med skapandeljudet "Aum". I varje spiral finns "Aum"-rummet. Livets port startar för människor i "Hara" vår ursprungskärna. Vår kundalini har sin start där. Kundalini representerar den inre energi som rör sig i spiralformande mönster längs vår ryggrad. Kundalini är den ursprungliga spiralkraften hos människan. Kundalini kan inte tvingas fram med viljestyrka utan den måste kultiveras som en blomma. Det måste ges bra omständigheter så sköter naturen resten. En blomma som öppnas för tidigt brukar snabbt bli förstörd. Spiralen är våran länk mellan den inre och yttre världen och följer naturens mönster.


Min första tanke är att tänk om vårt medvetande växer efter gyllene snittet konstanten. Det vill säga medvetandet expanderar precis hela tiden och det finns ingen slutstation. Expanderandet är oändligt med inget slut. Gyllene snittet är ett verkligen ett magiskt tal som beskriver tillväxtrörelsen i vårt universum.
95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page