top of page

När man är i behov av bekräftelse

Vid inlärning är bekräftelse ett mycket bra sätt att visa att man är något på spåret. Till exempel som barn kan föräldrar berömma ett bra beteende eller till exempel när barnet ritat en fin teckning. Barnet lär sig då att han/hon har gjort något uppskattat och återupprepar beteendet eller vad den nu må ha gjort.


Facebook och sociala medier bygger på samma ide'. Det vill säga att man bekräftar varandra med "gilla-markeringar". Man talar om att de är snygga, smarta eller gör det bra, vilket leder till att man återupprepar beteendet. Ett beteende som skapar beroende på många sätt. Man lär sig att hörs jag inte så syns jag inte. Finns jag inte på sociala medier finns jag inte. Det är där jag tror att man fastnar i en loop. Livet ska inte styras av välvilliga och slentrianmässiga "gilla-markeringar".


Min övertygelse är att för att man ska växa behöver man komma ifrån bekräftelser från andra. Det vill säga att man bör lära sig att bekräfta sig själv. En sorts självkännedom om sig själv. Annars är ditt liv i någon annans händer.... Per garanti kommer du hamna i destruktiv besvikelse om bekräftelse är viktigt för dig.


Det är viktigt att skapa en trygghet, ett oberoende och bekräfta sig själv. Därför att världen går inte framåt om inte nya tankesätt kommer fram. Den andliga evolutionen är att gå till oberoende för att sedan i oberoendet välja tillsammans-ness.


Var ditt unika jag och bekräfta dig själv och vet att du är värdefull. Världen behöver din unika pusselbit.
104 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page