top of page

Pilgrimsvandring

Tanken var att min syster Ingegerd och jag skulle pröva på och vandra S:t Olavsleden. Men jag provade att gå en liten bit S:t Olavsleden en pilgrimsled själv. Pilgrimsleden går från Sundsvall till Trondheim och tar ca 30 dagar att vandra.


Santiago de Compostela i Spanien är den mest populära pilgrimsleden i världen med El Camino som slutdestination. Den går längs med jordens ley-linjer och många får klarhet och andliga upplevelser när de vandrar på den.


När man vandrar blir allt enkelt och man andas in naturens rytm. Att vandra hjälper dig att naturligt hamna i nuet. Tankar och känslor bearbetas och man får ett själsligt naturbad.


En blomsterdoftande sommaräng, solens glitter skimrar i vattnet, kvittrande fåglar och närheten med naturen känns renande och lugnande.


S:t Olavsleden har fått sitt på grund av att pilgrim Olav Haraldsson som var på landsflykt 1030 vandrade där. Olav blev dödad i ett fältslag i Stiklestad. Det berättas om att det skedde mirakler vid stenen där han dog. Gravplatsen lockade pilgrimer från hela Europa.


Pilgrimsvandringens kärna är:

Frihet

Enkelhet

Tystnad

Bekymmerslöshet

Långsamhet

Andlighet

Delande //Hans-Erik Lindström


Det kostar inget att vandra på de pilgrimsleder som finns i Sverige. Det är ett enkelt nöje när det i dessa tider finns restriktioner på resandet. Så om du blir inspirerad varför inte gå ut och vandra. Allt gott till dig i sommaren.


Sofie

#Andlighet #Personligutveckling

122 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Inre frid

bottom of page