top of page

Reiki och kroppsliga smärtor

Är sjukdomar något vi har fått för att vi har gjort något som går emot vår sanna natur eller det som vi är ämnade för? Låt mig beskriva min syn på saken. Jag tror inte en minut på att man har gått emot sin sanna natur eftersom jag tror att det finns flera orsaker varför man kan få en sjukdom.


En av de vanligaste orsakerna tror jag är långvarig stress eftersom det kan försvaga immunförsvaret och sjukdom och smärta uppstår vid den svagaste länken i kroppen. Där kroppen står emot svagast blir det område som får smärta och sjukdom. Lagom med stress kan vara positivt men att aldrig få paus från stressen är nedbrytande. Mitt råd till dig som är stressad är att tillåta dig att ta pauser, gör saker lite långsammare det vill säga i lagom fart, ofta kan det vara bra att prioritera det som är viktigast och ta saker i turordning. Sortera bort det som är av mindre vikt. Reiki kan hjälpa dig att slappna av och ge dig de där välbehövliga pauserna från stressen. Det finns studier som visar att Reiki är starkt stressreducerande. Kortisolnivåer har minskats med hjälp av användning av Reiki.


Dock kan förslitnings och fraktur-skador uppstå och ge smärta. Det är återigen inte att man har gått emot sin sanna natur eller har massor med ohanterade känslor. Sjukdom är inget som drabbar en för att man har gjort fel. Rent krasst får vi alla en sämre fungerande kropp när vi blir äldre och för eller senare kommer alla få en krämpa eller åkomma. Var dag är en dag kortare i ditt liv. Så lev ditt liv medvetet och med livsglädje. Reiki har också visat ha positiv effekt på det mentala och har därigenom gett ett ökat välmående.


Har man gjort något fel när man har fått ärftliga sjukdomar? Enligt mitt tycke har man inte gjort något fel eller gjort något oförenligt mot sig själv. Visst kan det finnas ohanterade känslor som skulle vara bra att komma upp till ytan och de kan säkert lagras i dina cellminnen och påverka din hälsa. Ohanterade känslor är faktiskt något som vi alla har mer eller mindre. Jag tror dock inte på skuldbeläggning och tror på att leva i nuet med acceptans. Jag tror det är bättre att lära sig hantera sina känslor och förlåta dig själv och andra (förlåta för mig är bara att man släpper taget på energivis om det som har skett).


Det är anledningen varför jag som Reikiuttövare inte drar en massa paralleller som "har jag ont där måste jag ha haft de känslorna och så vidare". Nej, ge dig själv Reiki och hjälp dig själv så mycket du kan och det duger fullkomligt väl för att åstadkomma en förbättrad allmänhälsa och var snäll mot dig själv för det förtjänar du. Såg ett Youtube-klipp där personen ifråga drog slutsatsen att är man fet och håller på med andlighet så har man understimulerade chakran. Jag har kilon för mycket och det kom efter att min mamma dog och jag åt mer för att kunna hantera situationen, vilket inte har att göra med understimulerade chakran. Nej, jag önskar att det fanns lite mer sunt förnuft och att man inte är så fördömande mot sig själv och andra.
221 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comments


bottom of page