top of page

Reiki till bin

Bin är viktiga i ett ekosystem. De pollinerar blommor och utan dem skulle vår växtlighet med blommor förintas. Bin kommunicerar med varandra via dans. Dansen visar riktning och hur långt bort det finns blommor som är värda ett besök.


Varje bi har en specifik arbetsuppgift i kupan. Arbetsbin sköter larver, städar och matar drottningen. Vaktbin vaktar kupan. Flygbin samlar in pollen, nektar och vatten till kupan.


Bin är en intelligent insekt och kan göra val som eliminerar risker till trots att deras hjärna är 200000 gånger mindre än en mänsklig hjärna. Det finns till och med experiment som visar att bin kan räkna plus och minus (enligt Illustrerad vetenskap). Bin är också helt suveräna att fatta kollektiva beslut (enligt Dagens Nyheter kan vi människor lära oss fatta bättre beslut i grupper genom att studera bin).


Min syster Ingegerd har bin och frågade hur ger man Reiki till bin. Jag beslutade mig för att skicka Reiki till bisamhället via distans. Jag föreställde mig att bisamhället var i mina kupade händer. Mina händer blev varma och vibrerande. Det blev ett väldigt durrande och de kändes att de tog emot Reiki. Det är svårt att utvärdera vad som blev gensvaret av Reiki (det vill säga om det blev mer honung o.s.v.). Det var dock en fin stund att få förmedla Reiki till ett så viktigt djur för växligheten och som är intelligentare än vad man tror. Reiki är bra till mycket.


#DjurReiki #Reiki #Reikikurser


22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Inre frid

bottom of page