top of page

Såsom ovan såsom nedan

"As above so below" är ett hermetisk uttryck myntat av Hermes Trismegeitos. Med det ville han säga att naturens minsta delar (frön, säd o.s.v.) har någonting av allting i sig. Att helheten finns i varje liten del och att allt finns i allting.


Det vill säga att vi är inte separerade. Det vill säga att du är en del av av ett makrokosmos och inom dig finns ett mikrokosmos. Att allt är levande och beroende av varandra. Med balans och harmoni kan allt frodas.


Fraktaler är något som hittades av Mandelbrot på 1970-talet och visar att naturen har återupprepande matematiska mönster som finns i naturen. Kanske hittade han det hermetiska uttrycket försökte säga i ett mer forskningsperspektiv?


Med det här vill jag säga att vi är inte åtskilda utan har ett ständigt samspel och interaktion med varandra. Vad är då balans och harmoni? Vi lever i polär värld. Det vill säga att vi har många motpoler mot varandra som ond eller god, svart eller vit och mörker eller ljus för att ta några exempel. Jag tror att det handlar om att hitta balansen inom sig själv, hitta dig själv, vara trygg med det och sudda ut polariseringen. Vi kommer alla uttrycka oss olika göra olika saker. Men när du hittar dig själv hittar du din inre kraft som gör dig stark, ditt liv får en mening och då blir du en stark lagspelare i makrokosmos. Så låt oss alla bli vårt inre starka uttryck. Men likväl förena det med andras uttryck. För vi är alla en och du är mitt makrokosmos.110 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comments


bottom of page