top of page

Tacksamhet

Tacksamhet är en av Reikiprinciperna. "Bara för idag ska jag vara tacksam". Det är en starkt hjälpande faktor för att uppnå lycka. Vi väljer faktiskt själva att vara lyckliga. Lycka är ett medvetet val och inget som bara sker utan tacksamhet.


Tänk dig ett glas som är fyllt till hälften med en god dryck. Det går att se att glaset är halvtomt och känna saknad eller så kan man välja att se det halvfullt och bli nöjd. Halvfullt ger en positivare och mer tacksam ton till det hela. Att vara i nuet och se tacksamhet i varje ögonblick väcker en förnöjsamhet och glädje. Glädje som sätter tonen på hela dagen. Att vara positiv är en delkomponent i att vara tacksam.


Att skriva tacksamhetsdagbok är ett hjälpande sätt att försätta sig i ett högre flöde av livskraft. Man skriver varje dag 5 saker eller händelser man är tacksam över. I och med att man gör det synliggör man det som annars är självklart och man taget för givet. Tacksamheten växer för varje dag och en positiv expanderande spiral av förnöjsamhet växer. Livskraften växer i dig. Ögonblick som bygger ett lyckligt liv.


Jag brukar vara tacksam över min fina familj och ibland är det bara en god kopp kaffe på morgonen. När jag är tacksam över kaffet förnimmer jag smakerna och känner mig glädjefull i just det ögonblicket. Det skapar meningsfullhet, ger mig en medvetenhet om livet och jag stannar upp och upplever. Livet glider mig inte bara förbi. Jag får mersmak och börjar medvetet välja in mer av det som ger mig glädje. Plötsligt ser jag att livet är en buffe av möjligheter som får mig att känna mig förhoppningsfull. Lev ditt liv med meningsfullhet, glädje, tacksamhet och välj lyckan in i ditt liv.205 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comments


bottom of page