top of page

Tiger och Neo


Jag minns när Tiger var liten. Vi hämtade han hos en arbetskamrat och han satt i en kartong och mjauade och såg så liten ut denna underbara varelse. Jag brukade säga att han var en vacker själ i kattkläder. Han tyckte om att tvätta mitt hår. Hans tunga var som sandpapper. Han var så go och brukade följa efter mig och barnen som då var små, var vi än gick när vi var ute. Han fördelade sina nätter och sov hos alla i familjen en stund var. Han var en familjemedlem.


Det var som att han förstod att barnen var små och han lätt de leka med honom trots att det inte alltid var så bekvämt. När jag gav Reiki till någon brukade han komma och lägga sig på personen och börja att kurra något så enormt. Han blev varm och hjälpte till.


Han var speciell. Han blev äldre och till slut kom det oundvikliga och han gick bort. Jag grät i en vecka och det kändes så tomt. Det var ett stort tomrum som ingen kunde fylla. Jag saknade honom. Ibland kunde jag se honom i ögonvrån och vända på huvudet men han var inte där. Han fanns ju inte längre. Ibland kunde jag känna som att han hoppade upp i sängen i sovrummet och la sig bredvid mig och kurrade. Jag kände med handen och han var inte där.


Vi skaffade ingen ny katt. Hur det än är så är det ett ansvar att ta hand om. Ca tio år senare. Ringde min mans syster och frågade om vi ville ha en katt. Då kändes det rätt. Jag kommer ihåg att jag sa till barnen som nu är tonåringar att vi inte kunde jämföra honom med Tiger. En sån katt får man bara en gång i livet. De sa att de förstod vad jag sa. Vi får vara glad om han kommer fram till oss sa jag också.


Min man hämtade Neo som vi beslutade i familjen att katten skulle heta. Det kom från filmen Matrix. Vi var så glada att vi skulle få ynnesten att få en till familjemedlem. Han var vackert svart och vitt. Jag plockade upp honom och han kurrade enormt och så slickade han mina händer med sin sandpapperstunga. Precis som Tiger. Han hade samma blick och det kändes som ett enormt igenkännande. Är Tiger inkarnerad till Neo? Kan djur inkarnera? Jag blev så glatt överraskad. Insikten att det är självklart att det är så blev uppenbar för mig. Jag är så glad att vi har Neo och han är en fantastiskt fin katt. Jag känner en stor vördnad att denna själ i kattkläder valt att vara med oss igen.


Till och med min man brukar säga fel ibland till Neo och kalla honom Tiger. Barnen blev glada och enormt stolt över Neo. Han brukar tycka om att hoppa upp när jag gör "Ord på vägen" och hjälpa till. Ibland kan livet förvåna en och det blir bättre än man någonsin kan ha anat.

99 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comments


bottom of page