top of page

Tredje ögat och pineal gland.

Pineal gland eller tallkottskörteln är en viktig endokrin körtel för vår melatoninproduktion. Epifysen producerar hormonet melatonin som hjälper till med kroppens dygnsrytm. Pineal gland eller talkottskörteln är i storlek som en ärta och liknar en kotte, pinecone.


Att aktivera sin tallkottkörtel har varit viktig i äldre traditioner. Det har gjorts exempelvis genom solskådning, meditation och yoga. Pineal gland förknippas också med tredje ögat eller ajna chakra (ajna betyder att uppfatta). Det sägs att om man aktiverar körteln kan man till exempel öka sin intuitiva förmåga, göra astralresor, telepati och förutspå framtiden. Många tidigare forntida kulturer hade kännedom om pineal gland. Den kallades det "inre ögat" eller "tredje ögat". Inom hinduismen har man döpt det till "Brahmas fönster". Hur kunde de ha kännedom om pineal gland när våran nuvarande civilisation verkar veta mindre om det? Dock verkar vår vetenskap nu börja att intressera sig för kunskap inom området om pineal gland.


Körteln pineal gland producerar DMT (N,N-dimetyltrytamin), vilket är en psykadelisk substans som stimulerar det inre seendet. Rick Strassman har döpt DMT "the spirit molecule". DMT finns också i plantan Ayahuasca. Ayuhuasca kan ge ett trancetillstånd och målet är att man ska få insikter om sina illusioner och begränsningar. Visserligen är DMT ett kroppseget ämne i pineal gland men jag personligen tycker att Ayuhuasca är en drog. En drog som jag inte skulle ta "för något smör i Småland". En drog är en drog och narkotikaklassat. DMT vill jag endast producera på naturlig väg. DMT produceras i stora kvantiter när vi drömmer och till och med när vi dör, vilket skulle kanske kunna vara en förklaring varför en del upplever "nära döden upplevelser".


"Vi blev skapade med fem sinnesförnimmelser. Bortsett från de basala sinnesförnimmelser har vi också magkänsla och tredje ögat. Magkänsla är sätet för känslor och tredje ögat är sätet för intutition".

//Suzy Kassem


Dr Blackwell har hittat små kalcitkristaller i tallkottkörteln. En hypotes skulle kunna vara att tallkottskörteln är en sändare och mottagare av information som en radio som tar emot signaler. När pineal gland aktiveras uppstår självlysande ljus.


Tallkottskörteln har kontakt med varje neuron och varje cell i kroppen ända ner till DNA-nivå. Pineal gland kan bli förkalkad av bland annat flour.


Det sägs att hjärnan tar emot endast 20 % av syret. Det finns forskare som menar att om vi skulle kunna syresätta hjärnan mer skulle vi kunna använda mer av hjärnan än vad vi gör nu. Resultatet skulle bli att du skulle bli mer intelligent.


Hälsosamt för tredje ögat är följande:

  • Meditationsövningar

  • Yoga och Reiki

  • Andningstekniker som aktiverar tredje ögat och frisk luft

  • Dricka mycket vatten

  • Äta mycket grönt, frukter och hälsosam mat

Rock your life. //Sofie


197 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page