top of page

Varför jag valde djurReiki

När jag börjar titta tillbaka upptäcker jag att det nästan alltid funnits djur omkring mig. Jag har växt upp med två hundar, sex fåglar och massor med akvariefiskar. Jag började med att rida på en avdankad travhäst när jag var yngre. Därefter 6 år i ridskola. Därefter erfarenhet av fyra olika hästar. När jag räknar efter har jag 13-14 års ridvana. Har ramlat av och brutit ett ben men kom upp i sadeln igen efter det. Blev försiktigare och ville ha mer kontroll och började rida dressyr. Rider ungefär ett lätt B i dressyr. Har kört travhästar men tycker mycket mer om att rida eftersom det är lättare att känna hästen jämfört mot att hålla i två tömmar. Jag lärde mig mycket om djurs kroppsspråk på ett stall när jag var yngre. Jag tittar mycket på öronen och svansen (gör samma med hundar och katter). Ni som har haft djur förstår säkert vad jag menar.


Jag och mina systrar fick också hjälpa till att barnträna hundvalpar när jag var mindre. Det görs när de är några veckor efter de är födda för de ska bli trygga djur tillsammans med barn (hundvalpar har sylvassa tänder och älskar att bita i det mesta). Har också varit med när ett föl föddes och det är fantastiskt när liv kommer till världen. Har också varit med när sex kattungar föddes.


I vuxen ålder har jag haft två hundar. Frida lärde jag lydnad med kroppspråk med händerna. Det var små rörelser men de som inte visste om det trodde att Frida och jag hade telepatisk kommunikation och blev mycket förvånade. Jag har också haft två katter varav en var Tiger. Utöver det har det hunnit bli fyra kaniner och två undulater också när barnen var små och massor med akvariefiskar. Fick också fyra hönor av farfar. Jag älskar verkligen hönor. Man ger dem mat (gamla rester), lite snäckskal, grönt gräs och ut kommer ett ägg om dagen.


Jag har gått två olika sorters kurser om djurReiki (en fysisk och en på distans). Varför tycker jag om djur? Djur ger massor med kärlek, vänskap och lär mig att uppskatta liv och få komma ut i naturen. Jag blir lugn och harmonisk med djur. Det senaste fyra åren har jag bara haft en akvariefisk och det har varit självvalt. Ni som har haft djur vet att det är ett ansvar att ha djur och det blir svårt att resa. Men jag hoppas att när barnen blir större och helt självgående vill jag väldigt gärna ha sällskap av ett djur.


39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Commentaires


bottom of page