top of page

Vikten av att ha balans

Reiki (livskraft) finns i allt levande som till exempel människor, djur och växter. Reiki flödar genom kroppens energi-meridianer. Om vi får en störning eller blockering i flödet uppstår en energi-obalans som så småningom kan orsaka sjukdom.


Blockeringar i meridianerna kan uppstå av en skada, ett trauma eller yttre våld som till exempel en vrickning, stukning eller muskelskada. Blockeringar kan också uppstå av känslomässiga orsaker som rädsla, oro och stress. Speciellt om tillståndet pågår under en längre tid.


När flödet är som det ska är du frisk, lycklig, vital och harmonisk. Med hjälp av Reiki kan du bygga upp motståndskraft mot sjukdomar genom att åstadkomma ett förbättrat immunförsvar genom de kemiska processer som försiggår i kroppen.


Vi får en livskraft när vi föds men det finns mycket som kan ge dig livskraft utöver din medfödda livskraft som för övrigt minskar när vi åldras. Livskraften kan förstärkas med luften vi andas, maten vi äter, rörelse och intryck.


Att syresätta våra kroppsdelar är viktigt för att få optimal funktion på de olika kroppsdelarna. Vid stress kan man sluta med att buk-andas som är nyttigt för att syresätta hela kroppen. Med en ofullständig syresättning fungerar kroppen inte optimalt.


Näringsriktig mat med vitaminer och mineraler är viktig för att de kemiska processerna ska fungera väl i kroppen. Det finns väl utredd forskning som visar på att vitaminer och mineraler är essientiella och behövs dagligdags för vår kropp.


Varje rörelse du gör är en manifestation av att skapa flöde i din livskraft. All rörelse är nyttig för din kropp. Själv är jag förtjust i Biyun-metoden i Qi gong och en snabb daglig promenad. Det gäller att hitta något med rörelse som du tycker är roligt och kan göra under en längre tid utan att tycka att det är enahanda.


Meditation är nyttig för att förena kropp, själ och ande. Inom den traditionella kinesiska medicinen gör man liknelsen med ett pappersark där den ena sidan är kroppen och den andra sidan är själen. Vår själ är karmisk men samtidigt är det där vi kan hitta våra förbättringspotential om man nu skulle vilja det. Man kan inte skrynkla den ena sidan av papperet utan att den andra sidan blir skrynklig. Meditation ger näring till vår andliga dimension också. För att uppnå balans behövs det näring till kropp, själ och ande.


Var vänlig och snäll mot dig själv och andra. Sist och men inte minst släpp taget där du inte kan förändra eller påverka är goda råd som kan hjälpa dig till ett inre välmående.


Allt det ovannämnda kan vara några åtgärder som kan hjälpa dig att skapa balans och harmoni i livet. Balans kan skapa inre frid i ditt sinne. Mitt budskap är att inspirera dig till att hitta vad som fungerar för dig. Allt gott till dig från en medmänniska till en annan medmänniska.
94 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comments


bottom of page