top of page

Morgonpromenad

Nerja 2017 018.JPG

Att starta dagen med en morgonpromenad är vitaliserande och välgörande. Jag börjar dagen med en proteinfrukost för att jag vill inte att förbränningen ska använda sig av muskelmassan. Kolhydrater gör att blodsockret stiger. Morgonpromenaden är till för att få fettförbränning.

På morgonen är det låga blodsocker- och insulinnivåer i kroppen. Insulin aktiverar upptaget av glukos i musklerna och fettcellernas upptag av fettsyror.

Det vill säga teorin är att om du tar en morgonpromenad i snabbtempo på relativt tom mage efter nattens fasta är blodsocker- och insulinnivåer låga. Det möjliggör att förbränningen görs av kroppens fettreserver. Morgonpromenad är ett knep som kroppsbyggare använder sig av för att få en låg fett-procent och hög muskel-definition på kroppen.

Utöver det tidigare nämnda finns det fördelar med en morgonpromenad.

  • Du får en mental klarhet, känner dig mer energifylld

  • Lyckohormonerna serotonin och dopamin frisätts mer och som konsekvens blir du lugn och känner välbefinnande

  • Du får mer närvaro i stunden 

  • Cirkulationen startas i kroppen och morgonpromenaden gör dig mer fokuserad

  • Du får bättre sömn och blir inte så lättväckt under nattsömnen

Det jag själv upplever när jag går morgonpromenad är att jag mår fantastiskt mycket bättre. Jag får de allra bästa idee'rna när jag är ute och promenerar. Jag gör det här för att jag vill ha ett hälsosammare liv med mer livskvalitet.

Walking is the mans best medicine

Lao Tsu

bottom of page