top of page

Inre frid

Inre frid är det en utopi eller är det möjligt att uppnå? Inre frid handlar om att hitta balansen i livet oavsett vad som händer. Att hitta vad som är din uppgift. Det vill säga att hitta din väg. När du har inre frid uppstår ett sorts lugn, själslig tillfredställelse att du är precis där du ska vara. Livet är inte perfekt eller fritt från lärdomar. Vi får alla vår beskärda del av lärdomar. Vissa får det mer än andra. Det är dock i lärdomarna man växer, får mer förståelse och mer ödmjukhet.


Med inre frid kommer en nöjdhet, ett lugn, självbehärskning, kunskap och förståelse. Det svåra är dock att veta hur man uppnår en inre frid.


Välj bort

Välj bort det som inte längre gagnar dig, det som inte fungerar eller tar din ork/energi. Ersätt det med det som ger dig glädje och tillfredställelse. Du har alla möjligheter att plocka in det som ger dig mer glädje och tillfredställelse och som får din dag att skina det där lilla extra. Framförallt är det är du som väljer och det är du som lyssnar till ditt inre.


Träna att lugna ditt sinne

Träna bort att reagera på dina impulser eller retligheten genom att stanna upp. En liten mikropaus. Fråga dig själv om det är värt att reagera på. Känsloyttringar kan ge energiläckage och ett lägre vibrationstillstånd. Fråga dig själv om det är värt det. Det vill säga du är inte dina känslor. Var mindre reaktiv i ditt sinne och reflektera mer. Lägre tankar är inte välgörande för din kropp eller ditt sinne.


Ha en närvaro i nuet

Uppskatta dagen som har erbjudits dig. Tag inget för givet. Njut av sinnesintrycken och livet. Ha en nyfikenhet vad dagen kan erbjuda dig. Känn och upplev och var närvarande. Fastna inte i det som har varit utan gå vidare. Det är endast i nuet du kan skapa nytt.


För in skratten och glädjen

För in roliga saker varje dag som får dig att skratta hjärtligt. Lev efter att ett gott skratt om dagen som håller dig frisk och välmående. Det kan till exempel vara barn, husdjur eller en rolig film. Mer glädje föder mer glädje.


För in hjärtat i beslutsprocessen

Istället för att tänka med hjärnan använd ditt hjärta som kompass. Kliv ner från dina tankar och ner i hjärtat. Gör det för att hjärtat är intelligent och att du upplever och hittar ledtrådar om din innersta längtan. Gör val efter hjärtat som hjärnan svarar på.


Ge respekt till allt och alla

Var vänlig, var tacksam, visa godhet och öppenhet i dina handlingar. Vi är skapade för kärlek. Vår kropp och våra celler mår bra av kärlek och som konsekvens blir det ett växande, tillfredställelse och välmående. Ha en nyfikenhet på vad din nästa kan lära dig. Med nyfikenheten får du ett breddat perspektiv.


Var tacksam

Hitta guldkornen i vardagen som får dig att känna dig tacksam. Tacksamhet är en positiv vibration som attraherar mer positiva vibrationer. Mer tacksamhet föder mer att vara tacksam för. Det kan vara enkla saker som min familj, vänner eller det goda kaffet på morgonen.


Inre frid är en process

Inre frid är en process som aldrig tar slut. Livet kommer alltid att erbjuda utmaningar i olika former och som konsekvens lärdomar. Var likväl i din energi (centrerat i dig själv) och forma det efter din själs längtan. Glöm inte bort att det är inte målet som är det huvudsakliga utan resan som du gör som är det viktiga. För det är i resan som lärdomarna finns både bra och dåliga.


Sist men inte minst ha vetskapen om att du är viktig för du finns här och nu.90 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Lev i nuet

Comentarios


bottom of page