top of page

Non-Attachment


Non-attachment är begreppet som finns inom andlighet. I enkla termer är det förmågan att frigöra sig från saker och ting som är utanför din kontroll. Konsekvensen av att använda sig av non-attachment är att du kommer erhålla frihet och lycka.


I tusentals år har buddistmunkar försökt att lära sig att öva non-attachment för att åstadkomma upplysning. Non-attachment är en del för att uppnå upplysning. Munkarna ser till att inte på energinivå bli förbunden till världsliga ting, platser och människor. De fokuserar på att förstå begreppet och bli andliga mästare.


Målet är inte att bli någon annan utan att bli den bästa versionen av dig själv. Det vill säga alla dina potential kommer till sin rätta. Det är naturligtvis svårt att bli helt non-attached. Till och med för munkar är det svårt. Men ta ett steg i taget och uppnå en mer inre frid. Det är ingen quickfix. Det är en livsväg och inte en enstaka upplevelse.


Man skulle kunna tro att inte bry sig är non-attachment. Men så är inte fallet. Non-attachment är medkänsla med inga förväntningar och där man låter saker, människor och ting vara utanför din kontroll. En sorts tro och tillit att allt är precis rätt och är som det ska vara. "Universe has your back".


Det finns fördelar med non-attachment och det är att man släpper taget och det resulterar i att du blir friare och lyckligare. Till exempel är det välgörande att släppa taget om det som redan har hänt. Buddha gjorde liknelsen med en flotte (dig själv) och att med för mycket bagage skulle flotten med garanti sjunka. De som skulle utöva non-attachment skulle släppa taget om den sjunkande flotten och simma över floden. Non-attachment betyder att manövrera livet utan begär eller något som håller dig förbunden.


Ingen är perfekt. Vi är imperfekt perfekta, vilket är ännu bättre. Låt inget binda fast dig i livet för det är lidandet börjar. Oftast måste man misslyckas flera gånger innan man hittar rätt. Så låt inte det förgångna hålla dig fast. Lär från det och gå framåt med nya steg.


Precis allt är föränderligt och inget förblir exakt samma. Det är en oskriven lag. Finn dig själv i föränderligheten och den inre friheten att släppa taget om kontroll. Du är en unik alldeles speciell individ. Ta tid att lära känna de unika nyanserna av dig själv. Utmana dig själv att känna och uppleva utan fördomar. Fokusera på det som har betydelse och mening i livet för dig. Utmana dig själv att uppleva nya saker och gå utanför din komfortzon för att våga mer. Det är där du utvecklas. Non-attachment handlar om att ta ansvar för din egen lycka och släppa taget om att kontrollera andra.


Rom byggdes inte på en dag. Ta små steg framåt ett steg i taget. "Rock your life and be more you".107 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

댓글


bottom of page